Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Holandija Kaznjava Nosenje Burke Sa 405 Evra

Holandija kažnjava nošenje burke sa 405 evra

Trik pitanje o glavnom gradu Holandije

Uvedena je kazna od 405 evra za nošenje burke u Holandiji. Ova odluka izazvala je mešane reakcije, pri čemu su neki podržali ovu zabranu, a drugi je kritikovali. Zabrana je deo šireg trenda u Evropi protiv nošenja burki i drugih oblika pokrivala lica.

Amsterdam ili Hag - glavni grad?

Stoga je pitanje koji je glavni grad Holandije trik-pitanje na koje je teško dati odgovor. Amsterdam je zvanični glavni grad Holandije, ali se parlament i mnoge druge važne institucije nalaze u Hagu. Ova situacija može biti zbunjujuća za one koji nisu upoznati sa holandskom geografijom i politikom.

Da bi se još više zakomplikovalo, Holandija se ponekad naziva i "Nizozemska". Ova dva naziva se često koriste naizmenično, mada se "Nizozemska" tehnički odnosi na celokupno Kraljevstvo Holandije, koje uključuje i druge teritorije. Međutim, uobičajeno je da se "Holandija" koristi za označavanje evropskog dela Kraljevine.

Bez obzira na zbrku oko glavnog grada, Holandija je očaravajuća zemlja sa bogatom istorijom i kulturom. Od očaravajućih kanala Amsterdama do čuvenih vatrogasnih tornjeva Haga, Holandija ima nešto za svakoga. A sa novom zabranom nošenja burki, zemlja je sigurna da će i dalje biti u centru pažnje u godinama koje dolaze.



1

Comments